Porträttfotograferingspriser (from 160511)

 

I studio eller utomhus . . . 1.500 kr/1.700 kr

Söndagstid/helg och kvällar efter kl 19.00-   2000:-/2200:-

Vid den enkla fotograferingen i min studio i Fyrislund, eller utomhus i någon härlig miljö, får man bilder på USB-minne i färg och i svartvitt, i 10x15 cm i 300 dpi. Alla som blir bra, bearbetade och färdiga.

Hela familjen tillsammans och barnen var för sig om man vill det. Nära och kära i grupp, och enskilda porträtt. Kommer man ensam går förstås det också utmärkt.

Det lägre beloppet gäller studiofotografering, det högre beloppet gäller utomhusfotografering.

 

Nyföddfotografering... 3500 kr

Söndagstid och kvällar efter kl 19.00-  4100:-

Fotografering i min studio av nyfödd. Detta är en lång session, som är lugn och stillsam, med många pauser för matning och försök att även få den nyfödda att somna och vara avslappnad. Leverans på USB i färg och i svartvitt, i 10x15 cm 300 dpi. Alla som blir bra, bearbetade och färdiga.

Avancerad fotografering i studio eller utomhus . . . 2.200 kr/2.500kr

Söndagstid/helg och kvällar efter kl 19.00-   2700:-/3100:-

En längre fotosession där vi använder fler ljussättningar, gör klädombyten och hittar din bästa sida, samt använder flera bakgrunder i studion.

Det lägre beloppet gäller studiofotografering, det högre beloppet gäller utomhusfotografering.

Om man är grupp med många personer och vill ha flera olika gruppbilder är det denna fotografering man ska välja istället för den enkla.

Leverans på USB i färg och i svartvitt, i 10x15 cm 300 dpi. Alla som blir bra, bearbetade och färdiga.

 

Företagsfotografering

Begär offert. Maila eller ring mig.

fotograf@angelicaklang.se 0704688737

 

 

 

 

 

Studio + Utomhus . . . 2.500 kr... Avancerad 3.500 kr

Söndagstid/helg och kvällar efter kl 19.00-   3100:-/4100:-

Vid både fotografering i min studioi Fyrislund, och utomhus i någon härlig miljö, får man bilder på USB i färg och i svartvitt, i 10x15 cm 300 dpi. Alla som blir bra, bearbetade och färdiga.

I den avancerade är det längre fotosessioner med eventuella klädombyten och fler ljussättningar/bakgrunder.

 

Vanliga frågor om porträttfotografering och bra att veta

Bröllopsfotografering i studio

Jag gör ej bröllopsfotografering i studio. För bröllopsfotografering se bröllopsfotograferingspriser.

 

Inför fotograferingen

Kom i tid, men inte för tidigt innan bokad tid, för då kommer ni få vänta utanför eftersom det oftast är någon annan bokad innan och efter er. Jag räknar med i den bokade tiden att ni byter om på barnen och speglar er och jag lär känna er lite, så ni behöver inte komma tidigare för detta. Kom inte för sent, för då är det dessvärre del av er bokade tid som går.

Om ni vill ha skor på bilderna, ta med några som inte har smutsiga sulor.

Barns tålamod tryter rätt snabbt, så ha gärna med någon muta i form av något litet gott att äta, eller någon rolig leksak barnet gillar extra mycket. Har en hel del rekvisita i form av leksaker och en massa saker att sitta och ligga på. Vill ni däremot i den avancerade fotograferingen med klädombyten även ha några nakenbilder på er bebis så ta med eget sitt/liggunderlag.

Storhelgtillägg

Under storhelger såsom midsommar, jul och nyår tillkommer ett helgtillägg som förhandlas fram.

Resekostnader

Utanför Uppsala tillkommer reseersättning på 50kr/mil.

Om det är lång resväg kan extra kostnad för restiden tillkomma

 

Copyright

Fotografen har copyright, samt förbehåller sig rätten att använda bilderna i egen marknadsföring om så önskas, såsom hemsida och liknande.

Om man lägger ut foto på tex Facebook, Instagram, hemsida eller liknande skall alltid bildbyline finnas med (Fotograf: Angelica Klang och/eller Foto: www.fotografangelicaklang.se)

Bokning

Kan bokas vardagar samt vissa söndagar, i mån av lediga tider. EJ lördagar.

Ofta är det bokat en fotografering innan och efter er fotografering. Så kommer ni alltför tidigt är det möjligt att ni får vänta om fotograferingen innan inte är avslutad. Kommer ni sent är det en del av er beräknade tid som går bort. 

Bokning är bindande. Ombokning kan ske vid väsentligt skäl såsom sjukdom eller liknande. Ingen avbokning.

 

Leverans

Leverans ligger på cirka två till tre veckor och man betalar i butiken när man hämtar usb. Högsäsong kan resultera i längre leverans.

Tidsåtgång

Jag har valt att ha olika fotograferingar, och inte ta betalt per timme. 

Anledningen till detta är att alla människor är så olika, och behöver olika tid på sig inför en fotografering. Vissa fixar sig en del när de kommer och speglar sig osv, och jag vill alltid bekanta mig med alla lite i början, så det blir avslappnat och roligt under fotograferingen. Och allt detta räknar jag även med, utöver själva fotograferandet, i sessionen och vad jag beräknar in i min bokningskalender för de olika fotograferingarna.

Allra helst är alla barn olika. Det kan vara någon som är väldigt blyg så man får sitta länge och bara bekanta sig och få barnets förtroende, eller någon som är ett litet yrväder och inte kan sitta still mer än två sekunder åt gången, eller någon som tröttnar efter fem minuter. När man fotograferar barn får man inte ha bråttom, men måste vara rätt snabb, brukar jag säga. 

När jag bokar in fotograferingen räknar jag med allt detta i tiden, och inte bara själva delen då man tar en massa fina foton. Och bokar in mesta tiden jag kan tänka mig att det tar, även om det kan bli en stor del som är att bekanta sig.

Exklusiva album från 1.500 kr

En uppsjö av material, färger och storlekar finns att välja på. Mycket tid spenderas på utformningen av albumet och en mindre version är en väldigt uppskattad gåva till vänner och familj.

 

Efterbeställning

Jag sparar alla foton så man har ingen sista tid för att göra förstoringar osv. Alla bilder lagras säkert hos oss och online på en sk ”molntjänst”. Man mailar då mig namn på de som fotograferades samt ungefärligt datum. Man meddelar mig bildnamn, antal och storlek.

Högupplösta bilder

Högupplöst material finns tillgängligt utan extra kostnad vid beställningar av förstoringar från mig.

Vill man köpa till bilderna i storlek 40x60 cm i jpg format istället för 10x15 cm kostar det 1000:- extra för den enkla porträttfotograferingen, 1500:- extra för den avancerade, 2500:- extra för kombination utomhus plus studio eller nyföddfotografering.

Förstoringar

Om man vill göra förstoringar osv skickar man mail till mig med namn på de som fotograferades samt ungefärligt datum. Man meddelar mig bildnamn, antal och storlek. Det finns inget sista datum för beställning.

Mycket förmånliga priser på förstoringar och liknande.

Exempel på aktuella priser för framkallning av förstoringar, canvas osv finns på:

http://www.fujifotocenter.com/sections/printsorderv2/

Klicka på prislistan så kan ni se en hel del storlekar och prisexempel.