SABINE & LOTTA 100710

Jag hann inte träffa Lotta och Sabine innan deras stora dag. Då vi hade bokat in en träff så blev det möhippa för Lotta, och sen hade de alldeles fullt upp inför bröllopet.  Det som då var lite speciellt är att de är döva, och vi hade bara mailat med varandra och pratat i telefon via tolk. Men jag hade ändå uppfattat att jag skulle få fotografera två riktigt härliga och glada tjejer denna soliga lördag, i Tyresö.

Jag skulle föreviga varje stund under dagen från vigseln, tills festen började avta vid två på natten. Först i Tyresö kyrka, sedan i miljöer i närheten av kyrkan, och vidare till en lokal precis intill.

Det var så fint med alla gulliga brudnäbbar, blommor som låg vackert på golvet längs bänkraderna, och "Det vackraste" som spelades högt och samtidigt tolkades. Och de båda tecknade "JA" så tydligt det bara gick, Sabina till och med upprepade sig ett stort antal gånger. 

Det var så fantastiskt att se deras enorma kärlek, i deras kroppsspråk, och i deras ögon. De hade verkligen väntat och längtat efter att få gifta sig. Och nu fick de äntligen! 

Porträttfotograferingen gick underbart bra, och vi hittade en vackert vattendrag med en söt bro. Där tog vi många foton, och jag hade en tolk med mig som underlättade kommunikationen en hel del. Sabina satt även och svalkade fötterna, från en liten brygga. Där satt de och myste och strålade av kärlek och lycka. Sedan blev det lite gos under ett träd också, för att skydda dem en aning från alltför stark sol.

Det var ett sånt otrolig ära (som det ju alltid är vid ett bröllop) att få vara med och dela Sabine och Lottas dag, få vara en del av den, och få chansen att se daras oändliga kärlek till varanda. Så äkta och genomträngande, att ingen kunde missa den.

Kommer inte glömma denna dag, och dessa underbara tjejer, det kan jag lova. Tack för denna otroliga dag, Lotta och Sabine!