Foto: Erika Gerdemark

Foto: Erika Gerdemark

Varje gång någon väljer just mig som sin fotograf, blir jag varm inuti och känner mig ärad att få vara den som ger dessa personer vackra minnen
— Angelica Klang

Angelica Klang

Det kanske låter som en klyscha, men det går inte att uttrycka det på något bättre sätt: jag älskar mitt jobb!

Ena dagen fotograferar jag ett underbart bröllop! En annan dag fotograferar jag ett litet barn med massor av spring i benen eller en härlig familj. Nästa har jag ett gäng från ett företag framför kameran. Och samma dag kanske avslutas med att föreviga en vacker gravidmage, eller en Sensualbox-fotografering som blir en fantastisk gåva till någons käraste.

Så jag har en otrolig variation i mitt arbete, och varje gång någon väljer mig som sin fotograf känns det som en ära. Mina fotografier kommer tittas på, om och om igen, många år in i framtiden, och de kommer framkalla fina minnen och återkalla känslorna man hade vid fotograferingstillfället.

Just vid ett bröllop vill jag alltid ha en träff innan den stora dagen, så att vi kan bekanta oss. Jag vill att porträttfotograferingen ska bli en rolig upplevelse, en stund att titta tillbaks på och minnas som ett mysigt inslag i sin bröllopsdag. Och det kan jag med all min erfarenhet och kunskaper om och ifrån bröllop.Vanligen kommer mina par och familjer mycket nära. Det känns ofta, speciellt när det gäller brudpar man är med nästan hela bröllopsdagen, som jag blir en vän.

Jag reser var som helt i Sverige och i världen för att fånga värme och kärlek på bild!

Jag är medlem i Svenska Fotografers Förbund.

Så fort jag har möjlighet och tid, går jag på workshops och liknande, för att få nya synsätt, och inspiration. Samt att hålla mig uppdaterad om teknik och liknande.

Jag äger en fotobutik, och arbetar även en hel del i den. Fuji Fotocenter, beläget i Gränby Centrum i Uppsala. 

Min studio finns på Stålgatan 19 i Fyrislund, i Uppsala.

Har ni några som helst frågor så når ni mig på fotograf@angelica klang.se, eller telefonnummer 070 468 87 37

Jag ser fram emot att få vara er fotograf.

Angelica