Foto: Erika Gerdemark

Foto: Erika Gerdemark

Varje gång någon väljer just mig som sin fotograf, blir jag varm inuti och känner mig ärad att få vara den som ger dessa personer vackra minnen
— Angelica Klang

Angelica Klang

Det kanske låter som en klyscha, men det går inte att uttrycka det på något bättre sätt: jag älskar mitt jobb!

Ena dagen fotograferar jag ett underbart bröllop! En annan dag fotograferar jag ett litet barn med massor av spring i benen. Nästa har jag ett gäng modeller framför kameran. Och samma dag kanske avslutas med att föreviga en vacker gravidmage, eller en Sensualbox-fotografering som blir en fantastisk gåva till någons käraste.

Så jag har en otrolig variation i mitt arbete, och varje gång någon väljer mig som sin fotograf känns det som en ära. Mina fotografier kommer tittas på, om och om igen, många år in i framtiden, och de kommer framkalla fina minnen och återkalla känslorna man hade vid fotograferingstillfället.

Just vid ett bröllop vill jag alltid ha en träff innan den stora dagen, så att vi kan bekanta oss. Jag vill att porträttfotograferingen ska bli en rolig upplevelse, en stund att titta tillbaks på och minnas som ett mysigt inslag i sin bröllopsdag.

Jag är medlem i Svenska Fotografers Förbund.

Så fort jag har möjlighet och tid, går jag på workshops och liknande, samt åker på bröllopsfotografskonvention i Las Vegas: Wppi. Det anordnas varje år och är klasser, föreläsningar, workshops och mässa för bröllops- och porträttfotografer världen över. Jag är även medlem i Wppi - Wedding Photagraphy Association.

Jag äger en fotobutik, och arbetar även en hel del i den. Fuji Fotocenter, beläget i Gränby Centrum i Uppsala. 

Min studio finns på Edvard Berlingsgatan 5, i Uppsala.

Har ni några som helst frågor så når ni mig på fotograf@angelica klang.se, eller telefonnummer 070 468 87 37

Jag ser fram emot att få vara er fotograf.

Angelica